Glas-Nicolaj er helt klar til DM i Skills

21-årige Nicolaj Vandet Larsen fra Thisted skal 16.-18. januar i finalen mod tre konkurrenter.

Skrevet af: Thisted-posten

THISTED: Nicolaj Vandet Larsen, lærling hos Glas Gjerulff, er klar til kampen om, mod tre andre elever, om at blive Danmarks bedste glarmesterelev

21-årige Nicolaj Vandet Larsen fra Thisted skal 16.-18. januar i finalen mod tre konkurrenter i DM i Skills, hvor det gælder titlen som Danmarks dygtigste glarmesterelev.

– Det bliver så fedt, jeg glæder mig helt vildt til at komme afsted, siger Nicolaj, som i ugen op til jul pudsede formen af på Glarmesterskolen ved Holbæk – i øvrigt sammen med de tre andre finalister fra Skive, Odense og København.

– Der findes kun den ene Glarmesterskole i Danmark, så vi kender hinanden fra flere skoleforløb, fortæller Nicolaj, som er færdiguddannet til efteråret 2021.

– Faktisk var det min mor, som så at Glas Gjerulff søgte en fejedreng. Dengang gik jeg på handelsskole og kunne godt bruge lidt ekstra ud over min SU. Så jeg ringede og hørte Steen Gjerulff, om jeg kunne få jobbet, og det blev vi hurtigt enige om. Senere spurgte Steen så, om jeg ville i lære. Det var ellers min plan at blive mekaniker. Men det var et spændende job, så jeg slog til, og det har jeg aldrig fortrudt, siger Nikolaj Vandet, der er glad for det afvekslende fag.

– Ikke to dage er ens. Noget af tiden er du hjemme på værkstedet, andre dage ude hos kunderne. Og du kan være kreativ, kun fantasien sætter grænser for, hvad glas kan bruges til. Den mest specielle opgave, jeg har været med til var at renovere en gammel, skæv blyrude på et teater i Aarhus.

Til finalen, der strækker sig over to en halv dag, skal Nicolaj udfordres med en række af de opgaver, en glarmester kan komme ud for: Bygge glasmontre med hylder med usynlig UV-limning, montere vindue i trækarm, montere en termorude, lave gammeldags kitrude med fire felter, indramme billede med spejl og sandblæst Skills-logo, montere en brusedør, montere et glasværn og i frihånd skære et billede af hotellet Bella Sky, som der er udsigt til fra Bella Center, hvor DM i Skills afvikles.

SkillsDenmark har siden 2011 hvert år holdt DM i Skills for erhvervsuddannelserne.

Omkring 300 unge deltager, hvor de inden for de forskellige fag kæmper om at blive landets bedste.